100€/τετράμηνο

(υπεύθυνη: κα Τομαδάκη, καθηγήτρια Μαθηματικών)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30)

Εξάσκηση στα μαθηματικά και συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς.

100€/τετράμηνο
δωρεάν ο online όμιλος

(υπεύθυνη: κα Ν. Ποντίκη, καθηγήτρια Αγγλικών)

Οι μαθητές ενημερώνονται και προβληματίζονται πάνω σε διεθνή κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται η προετοιμασία  για τη συμμετοχή τους  στο μαθητικό συνέδριο MUN, που διοργανώνει το σχολείο μας.

100€/τετράμηνο

(υπεύθυνος: κ. Αναγνώστου, καθηγητής πληροφορικής)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14)

Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ

Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης αλγορίθμων σε μορφή ψευδοκώδικα, ειδικά σχεδιασμένο για τη ΓΛΩΣΣΑ προγραμματισμού που διδάσκεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον» (ΑΕΠΠ) της Γ΄ Γενικού Λυκείου.

Είναι εγκεκριμένος από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως κατάλληλος για εργαστηριακή χρήση στη Β/θμια εκπαίδευση και έχει διατεθεί σε όλα τα σχολεία μέσω του πακέτου Αλγοριθμική και Προγραμματισμός του ΥΠΕΠΘ.

100€/τεράμηνο

(υπεύθυνη: κα Β. Σούκουλη, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20)

Φέτος στον όμιλο της θεατρικής αγωγής  θα εξερευνήσουμε σε βάθος τον κόσμο του θεάτρου!

Μέσα από παραδοσιακές αλλά και από πρωτότυπες θεατρικές ασκήσεις θα δεθούμε ως ομάδα, θα κατανοήσουμε τους κανόνες ,αλλά και μέρη από την ιστορία του θεάτρου, θα ανακαλύψουμε τη μαγεία της σκηνής και θα εκφράσουμε πτυχές του εαυτού μας με χαρά και δημιουργικότητα, δίχως φόβο. Όμως το ταξίδι μας στο θέατρο δεν τελειώνει εκεί. Όλα αυτά θα γίνουν τα εργαλεία, ώστε να ανεβάσουμε ένα θεατρικό έργο και να νιώσουμε αληθινοί ηθοποιοί!

100€/τετράμηνο

(υπεύθυνος: κ. Σοφία Παπακώστα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18)

Στον όμιλο Εικαστικών δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, ενώ, ταυτόχρονα, επιχειρούνται συμμετοχές σε διαγωνισμούς, δημιουργία κατασκευών για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar κ.ά.

Επιπλέον, σε αυτόν τον όμιλο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρέμβουν εικαστικά σε χώρους του σχολείου, με σκοπό την οικειοποίηση του άμεσου περιβάλλοντος της καθημερινότητάς τους. Παράλληλα, αναλαμβάνουν την εικαστική επιμέλεια των μεγάλων εκδηλώσεων του σχολείου.

100€/τετράμηνο

(υπεύθυνος: κ. Κατσαράκης)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 16)

Περιεχόμενο:

§ Αναφορά σε ιστορικά κινήματα και σημαντικούς δημιουργούς, ενταγμένους στο εκάστοτε κοινωνικό πλαίσιο, με διαδραστικές παρουσιάσεις στην τάξη (φωτογραφίες, video, PowerPoint).

§ Επισκέψεις επαγγελματιών στον χώρο του σχολείου.

§ Εξοικείωση με τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (όψεις, κατόψεις, προοπτικά κλπ).

§ Δημιουργία σχεδίων και αρχιτεκτονικών σκίτσων με διάφορα υλικά και τεχνικές.

§ Ατομικά και ομαδικά πρότζεκτ τρισδιάστατα, με πλήθος υλικών (χαρτόνια, κούτες, ανακυκλώσιμα αντικείμενα, μακετόχαρτα, πηλός, κ.λπ).

Τελικό προϊόν:

Πλαστικές μακέτες, το θέμα των οποίων θα προκύψει συνεργατικά στην πορεία των συναντήσεων. Κάθε μακέτα θα αποτελεί μια συλλογική δουλειά ικανών διαστάσεων και θα μπορούσε να αφορά από ένα νεολιθικό χωριό, μια πλατεία, ένα σπίτι από το μέλλον, ένα installation, ένα σκηνικό ταινίας ή παραμυθιού, ουσιαστικά οτιδήποτε αναπτύσσεται στις τρεις διαστάσεις. Θα γίνει επιπλέον μελέτη που θα αφορά τα χρώματα, το φωτισμό και την ένταξη στο φυσικό ή αστικό περιβάλλον, ανάλογα με το είδος του τελικού προϊόντος.

Παιδαγωγικοί στόχοι:

Κύριος στόχος είναι μια πρώτη, ολιστική επαφή με την εφαρμοσμένη τέχνη της αρχιτεκτονικής, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Παιδιά που αποφασίσουν να απασχοληθούν αργότερα στον ευρύτερο τομέα του ντιζάιν, θα έχουν καλλιεργήσει, στοιχειωδώς, την αισθητική τους, έχοντας μια πρώτη ολοκληρωμένη αντίληψη του αντικειμένου. Επιπλέον, μέσα από την τριβή με τα υλικά και την πορεία από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας έως την παρουσίαση του τελικού πρότζεκτ, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακονίσουν το μυαλό και τις αισθήσεις, να εξασκήσουν την υπομονή και τη δημιουργικότητά τους και να δουν από πρώτο χέρι την αξία της συνεργασίας και της ανάληψης της ευθύνης για την επίτευξη ενός κοινού χειροπιαστού αποτελέσματός.

100€/τετράμηνο

(Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κ. Κωνσταντινίδου, Ζωή Μιχάλαρου)
(Μέγιστος αριθμός μαθητών: 20)

Αγαπάς τη μουσική ;

Παίζεις κάποιο μουσικό όργανο;

Αν απάντησες θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις τότε….κάνε το επόμενο βήμα!

Έλα στη παρέα μας, να φτιάξουμε μαζί τη μπάντα του «ΠΛΑΤΩΝΑ»!

Ήχοι , νότες, μελωδίες θα μας ταξιδέψουν και θα μας ενώσουν στη προσπάθειά μας αυτή.

Μην ξεχάσεις, εκτός από το μουσικό όργανο να φέρεις μαζί το χαμόγελο και τη θετική σου διάθεση! Άσε τη μουσική να παίξει….

Σε περιμένουμε με χαρά!

150€/τετράμηνο

(υπεύθυνος: Αντώνης Μαρκοζάνης, CHEF)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15

Αναγνωρίζοντας την αξία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής τα παιδιά του ομίλου μας θα αποκτήσουν διατροφικές συνήθειες οι οποίες συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη. Ταυτόχρονα θα μάθουν να επιλέγουν τις κατάλληλες πρώτες ύλες, να αξιοποιούν τα τοπικά και εποχικά προϊόντα, να τα συνδυάζουν σωστά ώστε να παράγουν νόστιμα και θρεπτικά πιάτα. Επειδή θα μαγειρεύουν σε ομάδες, θα αναπτύξουν και τις δεξιότητες της συνεργασίας, της οργάνωσης και της ικανότητας να ακολουθούν οδηγίες για την επίτευξη του στόχου. Και ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η γαστρονομία είναι στοιχείο πολιτισμού της χώρας μας.

100€/τετράμηνο

(υπεύθυνος: κ. Ευσταθίου)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15)

To ακρωνύμιο STEAM προέρχεται από τους όρους Science Technology Engineering Arts Mathematics και χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται με τους τομείς της Επιστήμης της Τεχνολογίας της Μηχανικής και των Μαθηματικών αλλά ακόμα και των τεχνών.

Η εκπαίδευση STEAM ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την ανάγκη να συνδεθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία με την καινοτομία. Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing) είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαδικασίας η οποία μπορεί να ενταχθεί στην εκπαίδευση STEAM.

Το 3D Printing έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως μια νέα βιομηχανική επανάσταση οπού η παραγωγή μετατοπίζεται στα χέρια των καταναλωτών. Σήμερα είναι εφικτό να ‘’εκτυπώσουμε’’ πολλά από τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε ακόμα και στο σπίτι μας παρακάμπτοντας την κλασσική γραμμή παραγωγής όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αναμφισβήτητα το 3D printing είναι μια διαδικασία εκδημοκρατισμού της παραγωγής.

Ο όμιλος STEM των Εκπαιδευτηρίων μας ακολουθώντας τις αρχές του ”STEM Education” αποσκοπεί στο να βελτιώσει τις δεξιότητες των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με τις επιστήμες και την τεχνολογία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην χρήση προγραμμάτων τρισδιάστατης σχεδίασης αλλά θα μυηθούν και στις λεπτομέρειες του 3D Printing (Τρισδιάστατη Εκτύπωση).

Θα σχεδιάσουν και θα εκτυπώσουν τα δικά τους αντικείμενα και θα έρθουν σε επαφή με κάποιες πολύ βασικές ιδέες μηχανολογικού σχεδίου και αντίστροφης μηχανικής (reverse engineering).

Από αυτή την διαδικασία οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητες οι οποίες θα αποτελέσουν εφόδιο για το μέλλον τους ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν στις σπουδές τους.

Υπεύθυνη: Λ. Χαραλάμπους

100€/τετράμηνο

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 17, ΜΌΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

Ενασχόληση με την κατασκευή διάφορων αντικειμένων, όπως είναι για παράδειγμα τα διακοσμητικά είδη και τα είδη σπιτιού γενικά, τα εποχιακά είδη (πασχαλινές λαμπάδες, πρωτοχρονιάτικα στεφάνια και γούρια, ημερολόγια τοίχου, στολισμένα δερμάτινα σανδάλια κ.α.), τα είδη ένδυσης και τα αξεσουάρ (κοσμήματα, τσάντες, πλεκτά, μπρελόκ κ.α.), τα σχολικά είδη και τα παιχνίδια, διάφορα είδη δώρων (κορνίζες κ.α.).

Ο όμιλος έχει ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Μέσα από την ενασχόληση τους με την κατασκευή διάφορων χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, οι μαθητές εξοικειώνονται με τη χρήση εργαλείων και τεχνικών, μαθαίνουν να είναι αυτόνομοι και να τολμούν, να ανταλλάσσουν απόψεις, να ακολουθούν οδηγίες και να συνεργάζονται.

100€/τετράμηνο

Υπεύθυνη: κ. Μαρία Ιατρίδη (εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 16

Έχουμε φωνή! Και έχουμε την καλύτερη φωνή. Αυτή των παιδιών… Οι μαθητές γίνονται μικροί δημοσιογράφοι και δημιουργούν τη δικιά τους διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή! Προκειμένου να φτάσουν εκεί ξεκινούν ένα όμορφο ραδιοφωνικό ταξίδι που τα έχει όλα μέσα.

Επίσκεψη σε ραδιοφωνικό σταθμό, συνομιλίες με έμπειρους δημοσιογράφους, γνωριμία με κανόνες ραδιοφώνου, ορθοφωνία, σημαντικότητα είδησης, ρεπορτάζ, μουσική…

Μέσα από αυτόν τον όμιλο εξασκούνται δεξιότητες όπως συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, αυτενέργεια, επικοινωνία…

Τελικό προϊόν οι live εκπομπές των μαθητών με θέμα αποκλειστικά της αρεσκείας τους -μέσω του syzefxi web radio- τις οποίες μπορείτε να ακούτε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή καθώς θα ηχογραφούνται και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Στον… αέρα του Πλάτωνα όλα μπορούν να συμβούν!

100€/τετράμηνο

Υπεύθυνη κ. Σκαγιά

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 16

Ο Μοντέρνος χορός αναπτύσσει την τεχνική του με τρίπτυχο την ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την μουσικότητά μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη, όπως pop, jazz, μπλουζ και percussion.

Καθώς αναπτύσσεται ,προσαρμόζεται ανάλογα την μεταβαλλόμενη μόδα χορού της εποχής. Η τεχνική και η διαδικασία βαδίζουν παράλληλα μέσα από την ασφαλή ομπρέλα του συστήματος ISTD.Η ενέργεια κι ο δυναμισμός που απαιτείται γι’ αυτό το είδος παράγει εκρηκτικές φιγούρες που πάντα εντυπωσιάζουν.

100€/τετράμηνο

(υπεύθυνος καθηγητής: κ. Γιώργος Μάλτας, φιλόλογος, κοινωνιολόγος)

(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14)

Οι μαθητές εξοικειώνονται με τη δημιουργία λογικών, ηθικών και συναισθηματικών επιχειρημάτων για να πείσουν τους άλλους στην ομάδα ότι η άποψη τους είναι σωστή. Η συμμετοχή στη συζήτηση θα δώσει στα μέλη μια βελτιωμένη προοπτική για τον κόσμο γύρω μας — μιας και η ενασχόληση διαμορφώνει ευρεία άποψη με διαφορετικές προοπτικές για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα. Η ομάδα μας χρησιμοποιεί την επίσημη μορφή συζήτησης που απαντάται σε διαγωνισμούς. Ο στόχος είναι οι μαθήτριες/μαθητές Γυμνασίου του Πλάτωνα να συμμετάσχουν με επιτυχία σε διάφορα τουρνουά.

200€/τετράμηνο

(υπεύθυνη: κα Δουβογιάννη)

(ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 12 ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 24)

Αφορά δεξιότητες που πρέπει να έχει κάποιος για να ενεργήσει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Χωρίζεται σε 2 μέρη, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών (εγκεφαλικό, καρδιακό, ατύχημα σπονδυλικής στήλης κ.α) και σε δευτερευούσης παροχής βοήθειας (τραυματισμοί, σπασίματα κ.α). Το μάθημα περιλαμβάνει ειδικά σενάρια, στα οποία καλούνται οι μαθητές να ανταπεξέλθουν.

(*Λόγω COVID υπάρχουν οδηγίες, ώστε να μην γίνεται mouth to mouth αλλά απλή περιγραφή. Ο οργανισμός EFR είναι πιστοποιημένος παγκοσμίως και στην Ελλάδα (αναγνώριση που δεν έχουν άλλοι αντίστοιχοι οργανισμοί)

200 ευρώ – Συμπεριλαμβάνεται εξοπλισμός και πιστοποίηση