ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στο πλαίσιο της εφαρµογής του Γενικού Κανονισµού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδοµένων (General Data Protection Regulation – GDPR) (ΕΕ) 2016/679, η εταιρεία µας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ, συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδοµένα που εσείς οι ίδιοι µας παρέχετε.

Ποια δεδομένα συλλέγουμε

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μέσω του site www.platon.gr  είναι όλα εκείνα που σας ζητούμε να μας δηλώσετε  μέσω των ειδικών πεδίων της ιστοσελίδας, ιδίως το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμό σας, το email, κινητό/σταθερό τηλέφωνο, Διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής έδρας.

Εκτός από τα παραπάνω, η εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται κατά τους όρους της νομοθεσίας και τα κάτωθι δεδομένα, μέσω αιτήσεων ή ειδικών δελτίων που σας δίνουμε προς συμπλήρωση ή ύστερα από απαίτηση των ειδικότερων νόμων:

  • Ονοματεπώνυμο μαθητή
  • Στοιχεία Ταυτότητας/Διαβατηρίου
  • Τάξη
  • Ημερομηνία και Τόπος γέννησης
  • Φύλο
  • Ιθαγένεια
  • Θρήσκευμα
  • Σχολείο Προέλευσης
  • Ονοματεπώνυμο αδερφών
  • Ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας Γονέων/Κηδεμόνων
  • Επάγγελμα γονέων/κηδεμόνων
  • Προαιρετικά (εφόσον τα υποκείμενα τα δηλώσουν) Επωνυμία Εργοδότριας Επιχείρησης/Οργανισμού/Υπηρεσίας και Ειδικότητα/Υπαλληλικό βαθμό
  • ΑΦΜ
  • Ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ Οικονομικού Υπόχρεου
  • Σχέση υποψηφίου με απόφοιτο του σχολείου ή με μέλος του προσωπικού/συνεργατών/ διοίκησης του Σχολείου
  • Το σύνολο των δεδομένων που αναγράφονται στο Απολυτήριο Δημοτικού ή Γυμνασίου ή στην βεβαίωση φοίτησης ή στον έλεγχο προόδου του μαθητή/τριας
  • Τυχόν δικαστική απόφαση επιμέλειας και γενικά ρύθμισης προσωπικής κατάστασης μαθητή/τριας.
  • Δεδομένα υγείας που περιέχονται στο ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή και σε ιατρικές γνωματεύσεις, δεδομένα μαθησιακών δυσκολιών που περιέχονται σε γνωματεύσεις  από ΚΕΔΔΥ και από ιδιωτικά κέντρα
  • Τυχόν δηλωθείσες διατροφικές προτιμήσεις
  • Φωτογραφίες των μαθητών ή /και γονέων για την δημιουργία αρχείου φωτογραφιών ανα τμήμα και τάξη στο πλαισιο της εφαρμογής teacherkit, ή όποιας άλλης αντίστοιχης αντικαταστήσει αυτή ή για λόγους ασφαλείας των μαθητών.
  • Πληροφορίες που αφορούν την συμμετοχή του/της μαθητή/τριας σε συμπληρωματικά μαθήματα ή απογευματινούς ομίλους
  • Απαλλαγή από συγκεκριμένα μαθήματα
  • Τον τρόπο και τον χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/τριας από το Σχολείο
  • Στοιχεία βαθμολογίας, διαγωγής και απουσιών
  • Στοιχεία βραβείων/διακρίσεων
  • Ιατρικά δεδομένα

Επιπλέον η εταιρεία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ επεξεργάζεται δεδομένα που λαμβάνει  από τη σχολική ζωή και τις δράσεις/εκδηλώσεις αυτής, καθώς  αποτελούν στοιχεία της μεταξύ μας σύμβασης:

  • Προβολή φωτογραφιών και βίντεο που ελήφθησαν κατά τη φοίτηση του μαθητή/τριας στο σχολείο ή από δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου, στις οποίες συμμετέχει ο/η μαθητής/τρια
  • Προβολή εικαστικών ή άλλων έργων/εργασιών που ο μαθητής/τρια δημιούργησε
  • Δημοσίευση των στοιχείων μαθητών στις λίστες αποφοίτων
  • Δημοσίευση αποτελεσμάτων διαγωνισμών στους οποίους ο μαθητής/τρια έλαβε μέρος, στην ιστοσελίδα του Σχολείου ή σε άλλο υλικό (έντυπα, αφίσες, βίντεο στο διαδίκτυο, λογαριασμούς του σχολείου σε κοινωνικά δίκτυα κλπ)
  • Εκτύπωση φωτογραφιών των μαθητών για ετήσια αναμνηστικά λευκώματα

Για όσα δεδομένα συλλέγουμε εφαρμόζουμε την Πολική Απορρήτου που θα διαβάσετε παρακάτω και τους επιμέρους όρους αυτής, που βρίσκονται αποτυπωμένοι  στις αιτήσεις/δελτία που καλείστε να συμπληρώσετε ή στις εγκυκλίους που σας αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τις διευθύνσεις του σχολείου μας.

Τρόποι και λόγοι  συλλογής των δεδομένων

Τρόποι και λόγοι επεξεργασίας τους

Τα δεδομένα αυτά τα συλλέγουμε μέσω των ειδικών πεδίων που υπάρχουν στο site, εφόσον επιλέξετε να τα συμπληρώσετε (λ.χ. φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, φόρμα συμμετοχής σε εκδρομές)  και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για τους σκοπούς που σας τα ζητάμε, για λόγους επικοινωνίας μαζί σας,  για λόγους ασφάλειας των μαθητών, για λόγους αποστολής προσφορών και  κάθε είδους πληροφορίας σχετικής με την συνεργασίας μας, μελλοντική ή υφιστάμενη και εν γένει για κάθε νόμιμη χρήση όπως προβλέπεται από την διεθνή, ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Για όλα τα ανωτέρω ενημερώνεστε είτε μέσω smsείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο κινητό τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει.

Σας ενηµερώνουµε ότι η εταιρεία ενδέχεται να καταρτίζει προφίλ για σκοπούς ενημέρωσης των πελατών/προμηθευτών της για τις προσφορές, όταν συγκατατίθεσθε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά µε τις υπηρεσίες µας και τις προσφορές µας, εξατομικευμένες στις προσωπικές σας προτιμήσεις και ενδιαφέροντα.

Επίσης, το www.platon.gr μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση ΙPμέσω της οποίας ο υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποκτά πρόσβαση στο internet και στη συνέχεια στο www.platon.gr, ενώ τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται για στατιστικούς σκοπούς.

Σε περίπτωση που ο φυλλομετρητής (browser), ζητά άδεια για λήψη της τοποθεσίας σας από τον διαδικτυακό μας  ιστότοπο, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για την παροχή πιο εξατομικευμένων πληροφοριών.

Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων –  Επικαιροποίησή τους

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται ηλεκτρονικά και γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας σε ηλεκτρονική μορφή κωδικοποιούνται, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη ασφάλειά τους από κακόβουλες ενέργειες τρίτων. Κάθε δε, χρήστης των δεδομένων αυτών (υπάλληλοι – συνεργάτες) χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης στα δεδομένα που επεξεργάζονται. Η www.platon.gr χρησιμοποιεί τη μέθοδο κρυπτογράφησης ssl-256 bit για την προστασία από υποκλοπές στοιχείων και την εφαρμόζει σε όλα τα στάδια και όλες τις διαδικασίες συναλλαγής και αποστολής προσωπικών δεδομένων – στοιχείων.

Όλα τα παραπάνω αρχεία φροντίζουμε να τα επικαιροποιούμε και να τα ελέγχουµε σε τακτά χρονικά διαστήματα (λ.χ. μία φορά ανά έτος, πριν τη διαγραφή τους).      Κάποια από τα δεδομένα αυτά τα ενδέχεται να τα κοινοποιούμε σε συνεργαζόμενες εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων και αλληλογραφίας (courier) για την αποστολή γραπτής αλληλογραφίας µας ή ενημερωτικού υλικού για το σχολείο ή  σε διαφημιστική εταιρεία  για την αποστολή προωθητικών ενεργειών μας καθώς και σε συνεργάτες του Σχολείου (λ.χ φωτογράφους που καλύπτουν τις σχολικές εκδηλώσεις ), από τους οποίους έχουμε λάβει διαβεβαίωση συμμόρφωσής τους με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και κάθε σχετικό με αυτόν ελληνικό νόμο.

Η ιστοσελίδα µας δεν ευθύνεται για τον τρόπο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν οι κάτοχοι των ειδικών συνδέσμων (links, hyperlinks, banners),που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα µας 

Πολιτική χρήσης COOKIES 

 Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες cookies:  

  1. Τα απαραίτητα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας
    Τα cookies αυτά είναι αναγκαία για να μπορεί ο διαδικτυακός τόπος να λειτουργεί σωστά.
  2. Επιδόσεων
    Τα cookies αυτά βοηθάνε στη μέτρηση των επισκέψεων και της κυκλοφορίας του διαδικτυακού τόπου με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής του. Μέσω αυτών μπορούμε να μαθαίνουμε ποια είναι η κίνηση των επισκεπτών /χρηστών μέσα στις ιστοσελίδες καθώς και ποιες ιστοσελίδες είναι οι πιο δημοφιλείς. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα cookies είναι όλες ανώνυμες. Αν απαγορεύσετε τη χρήση αυτών των cookies τότε δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε ότι έχετε επισκεφτεί τον διαδικτυακό μας τόπο και σαν αποτέλεσμα δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την απόδοσή της.
  3. Λειτουργικότητας
    Τα cookies αυτά δίνουν τη δυνατότητα στον διαδικτυακό μας τόπο να σας προσφέρει εξατομίκευση και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Ορίζονται είτε από εμάς είτε από τρίτους παρόχους υπηρεσιών, οι υπηρεσίες των οποίων έχουν προστεθεί στην ιστοσελίδα. Αν απαγορευτεί η χρήση αυτών των cookies τότε ένα μέρος των υπηρεσιών αυτών ή και όλες μπορεί να μην λειτουργούν σωστά.
  4. Στόχευσης / Διαφήμισης
    Επίσης, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω των cookies και μέσω της ανάλυσης της συμπεριφοράς χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου από τους επισκέπτες / χρήστες αυτών, για να σας εμφανίσουμε συγκεκριμένες διαφημίσεις για ορισμένα από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας.

Cookies που χρησιμοποιούνται από εμάς

Cookie Αιτία
Session Cookies Χρησιμοποιούμε Session Cookies για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένη περιήγηση και να αποτραπεί η   επαναλαμβανόμενη απεικόνιση μηνύματος καλωσορίσματος.
Google Analytics Η Google μας βοηθάει να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να βελτιώνουμε τη λειτουργία και το περιεχόμενο της και την εμπειρία των χρηστών / επισκεπτών.
Google Tag Manager Χρησιμοποιούμε τον Διαχειριστή Ετικετών Google για να παρακολουθήσουμε την επισκεψιμότητά μας και για να δοκιμάζουμε νέες λειτουργίες για την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη / επισκέπτη στον διαδικτυακό μας τόπο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό και το πεδίο εφαρμογής της συλλογής και την περαιτέρω επεξεργασία και χρήση των δεδομένων από τις τρίτες εταιρείες καθώς και για τα δικαιώματα και τις διαθέσιμες ρυθμίσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της τρίτης εταιρείας.

Λ.χ. Για την πολιτική Googleδείτε στο http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Για την πολιτική Facebook, δείτε στο http://www.facebook.com/about/privacy

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την αποθήκευση των cookies στον σκληρό σας δίσκο ή/και να τα διαγράψετε

Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο διαδίκτυο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί η αποθήκευση των cookies στον σκληρό σας δίσκο  ή/και να ερωτάστε κάθε φορά για την απόρριψη ή την αποδοχή (ενεργοποίηση) κάθε συγκεκριμένου cookie στον υπολογιστή σας.

Επίσης, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαγράψετε τα cookies που έχουν ενεργοποιηθεί ξανά ακολουθώντας τις οδηγίες του κάθε περιηγητή (Browser):

Mozilla: https://support.mozilla.org/el/kb/diagrafh-cookies-gia-afairesh-plhroforiwn

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=el

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/el-gr/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Safari: https://support.apple.com/el-gr/HT201265

Opera: http://help.opera.com/Windows/8.51/el/cookies.html

Μάθετε περισσότερα για τα cookies: http://www.aboutcookies.org

Σημείωση:

Αν δεν επιτρέψετε την αποθήκευση των απαραίτητων cookies, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικούς περιορισμούς του διαδικτυακού μας τόπου.

Χρόνος τήρησης δεδομένων

Τα δεδομένα αυτά τα επεξεργαζόμαστε, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η μεταξύ µας σύμβαση και οι νομικές αξιώσεις µας από αυτή, ενώ, για όσα δεδομένα επεξεργαζόμαστε για εμπορικούς και προωθητικούς σκοπούς, μέχρι να µας ζητήσετε τη διαγραφή τους από τα αρχεία µας, εφόσον πλέον έχει λήξει η μεταξύ µας σύμβαση και έχουν εισπραχθεί όλες οι απαιτήσεις µας από εσάς. Σε περίπτωση που δεν καταρτιστεί κάποιου είδους σύμβαση μεταξύ μας, τα στοιχεία αυτά τηρούνται στα αρχεία μας για στατιστικούς και προωθητικούς σκοπούς για διάστημα 2 ετών από την ημερομηνία εισαγωγής τους στο σύστημά μας. Τα δεδομένα που συλλέγουμε από τις διάφορες αιτήσεις/φόρμες που καλείστε να συμπληρώσετε αποθηκεύονται και επεξεργάζονται για το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στην κάθε φόρμα, σε κάθε δε περίπτωση για 2 έτη, με τους ανωτέρω περιορισμούς.

Συνοπτική παρουσίαση δικαιωμάτων των φορέων

Σε κάθε περίπτωση, έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε για το ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, έχετε δικαίωμα να ζητάτε τη διόρθωση ή τη διαγραφή του, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του GDPR, να ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας, εφόσον (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που µας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να εναντιώνεστε στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας διαφημιστικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ ή να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας ελεύθερα χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας µπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210-6611793 / αρμόδιος κ. Ευάγγελος Αναγνώστου ή στο email επικοινωνίας στης ιστοσελίδας µας  va_anagnostou_dpo@platon.gr. Τέλος, έχετε δικαίωμα να καταγγείλετε κάποια παράβαση που διαπιστώνετε σχετικά µε τα παραπάνω στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.

Ενημέρωση και τροποποίηση της παρούσας πολιτικής

Η www.platon.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί/επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα της παρούσας πολιτικής χωρίς υποχρέωση προηγούμενης ενημέρωσης των πελατών –χρηστών. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προτού χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό μας τόπο, ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα έκδοση της πολιτικής.

Κάθε διαφορά που προκύψει από την ερμηνεία και εφαρμογή των παρόντων όρων επιλύεται με πνεύμα καλής πίστης, διεπόμενη ωστόσο  από το ελληνικό δίκαιο, με αρμόδια τα δικαστήρια της πόλης των Αθηνών.