Σε μια κρίσιμη μετάβαση για τα παιδιά, από την ανακουφιστική εμπιστοσύνη σε ένα δοτικό περιβάλλον, στην εφηβική επανάσταση ενάντια στα δεδομένα και αργότερα στην ενήλικη συνειδητοποίηση της προσωπικής τους ευθύνης για την πορεία της ζωής τους, τις σπουδές, το επάγγελμα κ.λπ., στα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ» επιστρατεύουμε σημαντικούς εκπαιδευτικούς, συνεργάτες, προγράμματα και υποδομές, για να τα στηρίξουμε ακαδημαϊκά, ηθικά και ψυχολογικά σε αυτήν την πορεία.

Υιοθετούμε το International Baccalaureate Middle Years Programme (MYP), το πρόγραμμα των μεσαίων χρόνων του ΙΒ, που απευθύνεται σε παιδιά 11 –16 ετών, μέχρι, δηλαδή, και την Α’ Λυκείου.

Στην πρωτοπορία του MYP

Τα Εκπαιδευτήρια « Ο Πλάτων» βρίσκονται στην πρωτοπορία του MYP, γεγονός που αναγνωρίζεται και από τη διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα.

Το 2015 oι μαθητές μας ήταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκαν, μέσω eΑssessment (ταυτόχρονη διεθνώς , εξέταση μέσω υπολογιστή στα αγγλικά) με το MYP Certificate, έναν διεθνή τίτλο, που αναγνωρίζεται από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Τον Μάιο του 2018, παρουσιάστηκαν στο Σχολείο μας οι προτάσεις αιχμής του ΙΒΟ για τη σύγχρονη εκπαίδευση. Οργανώσαμε και φιλοξενήσαμε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου το διεθνές συμπόσιο «Education Forward –Από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Νέοι Δρόμοι, νέες δυνατότητες», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Adrian Kearney, Διευθυντή του τμήματος IB World Schools.