Ενισχυτικός Κύκλος ΜαθημάτωνΤο ενισχυτικό πρόγραμμα προήλθε από το βαθύ προβληματισμό όλων μας, για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα, που συναντούν στην επίπονη πορεία, προς την επιτυχία στο Πανεπιστήμιο. Όλα αυτά τα χρόνια, που διδάσκουμε και προετοιμάζουμε υποψηφίους, έχουμε διαπιστώσει, ότι αυτοί και οι γονείς τους συναντούν τρία βασικά προβλήματα.

α) Ποιος τους διδάσκει; Έχει την απαιτούμενη επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια;

β) Η έλλειψη του αναγκαίου χρόνου για το καθημερινό διάβασμα της ύλης, που διδάσκεται. Φανταστείτε την ημέρα ενός υποψηφίου: Το πρωί σχολείο μέχρι το μεσημέρι, στη συνέχεια σπίτι για λίγο, αν προλάβει και μετά μέχρι το βράδυ φροντιστήριο. Επιστροφή στο σπίτι μετά από μια εξαντλητική μέρα, κατάκοπος για να προσπαθήσει να διαβάσει. Τις περισσότερες φορές πρέπει να υπερβεί τα όρια αντοχής του. Βεβαίως και πολλές ώρες χαμένες στις ενδιάμεσες μετακινήσεις.

γ) Το πρόβλημα, που αφορά τους γονείς, είναι το οικονομικό. Το πρόγραμμά μας απαντά αποτελεσματικά και στα τρία αυτά προβλήματα, σε αντίθεση με τον κλασικό συνδυασμό σχολείο το πρωί, φροντιστήριο το απόγευμα – βράδυ.