Τα Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων” φέρουν το όνομα του μεγάλου ΄Ελληνα φιλοσόφου, του Πλάτωνα, η σκέψη του οποίου αναμόρφωσε όλη τη φιλοσοφική παράδοση και επηρέασε αποφασιστικά τα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής μας.

1969

Η εξελικτική πορεία και η ιστορία του Σχολείου μας αρχίζει το Σεπτέμβριο του 1969 με την ίδρυση Νηπιαγωγείου, και Δημοτικού, σ΄ ένα όμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό οίκημα στον Φάρο του Ψυχικού.

Η χρονιά εκείνη είναι ξεχωριστή, αφού σηματοδοτεί το ξεκίνημα του Σχολείου μας με προοπτικές, με όνειρα, με τη θετική απόδοση του ανθρώπου στην εργασία και με τη βασική κινητήρια δύναμη την αγάπη για το παιδί.

. . .

1977

Η ξεχωριστή παρουσία των Εκπαιδευτηρίων στον χώρο της εκπαίδευσης, που είναι η μόρφωση και η παιδεία, γρήγορα μας αντάμειψε το 1977 και με τo ξεκίνημα της λειτουργίας του Γυμνασίου μας.
. . .

1979

H εμπιστοσύνη, όμως, της Αθηναϊκής οικογένειας, μας οδήγησε στο να εγκαινιάσουμε το 1979 τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στον καταπράσινο λόφο του Σταυρού, που έγιναν και το κόσμημα της περιοχής.
. . .

1981

Με οδηγό πάντα την αγάπη για το παιδί, τη μόρφωσή του, τη συσσώρευση γνωστικών εφοδίων και την ηθική αγωγή του, φτάσαμε στο 1981.

Τότε ήταν η ώρα που ξεκινήσαμε και τη λειτουργία του Λυκείου μας.

Οι επιτυχίες των μαθητών του στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές και η αγάπη τους για τον πολιτισμό και τις τέχνες, το έκαναν να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει.

. . .

...σήμερα

Την υποχρέωση, την ανάγκη και την ευθύνη για την εκπαίδευση, υπηρετούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο Σχολείο μας, με σκοπό να γίνουν τα παιδιά μας ολοκληρωμένα άτομα, επιτυχημένοι πολίτες της Ευρώπης και της Παγκόσμιας Κοινότητας, κρατώντας τις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας.