Τα σπορ και ο αθλητισμός στον Πλάτωνα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο φάσμα γνώσης και ανάπτυξης του σώματος, σε απόλυτη σύνδεση με το νου.

Τα παιδιά αποκτούν συνείδηση του σώματός τους και των δυνατοτήτων του. Μαθαίνουν να το κρατούν υγιές, να το βελτιώνουν και να διευρύνουν τις ικανότητές του, μέσα από την άσκηση, τις δραστηριότητες στη φύση, τη διατροφή, τις συνήθειες  και τον τρόπο σκέψης τους.

Από την προσχολική αγωγή μέχρι  και την ΣΤ’ Δημοτικού,  η κολύμβηση αποτελεί μέρος του βασικού πρωινού προγράμματος. Το μάθημα γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου, στην εσωτερική πισίνα του σχολείου, από ειδικούς γυμναστές-προπονητές, με πολλαπλά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Οι εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου προσφέρονται για  ένα πλήθος ομαδικές ή ατομικές δραστηριότητες. Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα πιο δημοφιλή αθλήματα και αν το επιλέξουν, ασχολούνται συστηματικότερα με κάποια από αυτά.

Οι ομάδες μας

Στον Πλάτωνα, καλλιεργούμε τον πρωταθλητισμό, ως παιδεία επίτευξης στόχων. Οι αθλητές μας μαθαίνουν να ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους, υπερβαίνοντας εσωτερικά και εξωτερικά όρια. Ζητούμενο, πριν και πέρα από τη νίκη, είναι η χαρά της άθλησης και η απόκτηση δεξιοτήτων, που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τη διαφορά σε κάθε τομέα της ζωής τους. Οι αθλητές και οι ομάδες μας πετυχαίνουν πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις σε παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα, κάνοντάς μας περήφανους με το ήθος και τις επιδόσεις τους.