Στιγμές χαράς και μπασκετικής συγκίνησης στο Platon BC,
όταν ο διευθυντής του FIBA Foundation, Florian Wanninger,
παρέδωσε ένα τιμητικό δώρο, εκ μέρους του μυθικού παίκτη.

Η Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 για την ομάδα του Πλάτωνα ήταν γιορτή! Ο Florian Wanninger, διευθυντής στο FIBA Foundation, επισκέφθηκε το  Platon BC για να παραδώσει στους παίκτες του 2006, που εκπροσώπησαν όλα τα παιδιά της ακαδημίας, ένα ιδιαίτερα τιμητικό δώρο… από τον Dirk Nowitzki. Πρόκειται για δύο κάδρα με φωτογραφίες και ιδιόχειρη αφιέρωση του Dirk, από το φιλικό παιχνίδι των Εθνικών Ομάδων Εφήβων Ελλάδας – Γερμανίας, ένα από τα πρώτα στην τιτάνια καριέρα του, που έγινε στις 11 Μαΐου 1996, για τα εγκαίνια του Ολύμπιου Κλειστού Γυμναστηρίου του Πλάτωνα.

Florian Wanninger (FIBA) & Michalis Papadopoulos (Platon BC)

Το Platon BC ανταπέδωσε, στέλνοντας στον Dirk Nowitzki τη φανέλα της ομάδας του Πλάτωνα, ακόμη περισσότερο, σπάνιο, φωτογραφικό υλικό και ολόκληρο το video του αγώνα Ελλάδα – Γερμανία.

Αναμνήσεις και συγκίνηση για τους μεγαλύτερους, χαρά και ενθουσιασμός για τους μικρότερους, ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, που έφερε κοντά την παλιότερη με τη σύγχρονη, την τοπική με την παγκόσμια πραγματικότητα του μπάσκετ.  Ο κύριος Wanninger παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας του 2006, συνομίλησε με τα παιδιά και ενημερώθηκε για την αθλητική εκπαίδευση στον Πλάτωνα και όχι μόνο. Οι παίκτες του 2006 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να εμπνευστούν από τον κολοσσό Dirk Nowitzki στα πρώτα του βήματα και μάλιστα στο γήπεδό τους και στην ηλικία των 18 ετών, ηλικία πολύ κοντινή με τη δική τους σήμερα.

Forian Wanninger & Platon BC athletes

Μια ιστορία που άρχισε πριν 26 χρόνια

Η πρώτη επαφή του Dirk Nowitzki με τον Πλάτωνα ήταν τον Μάιο του 1996, στα εγκαίνια του Ολύμπιου Κλειστού Γυμναστηρίου, όταν ο 18χρονος τότε παίκτης της Εθνικής Εφήβων της Γερμανίας, με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, έδινε ήδη τα πρώτα δείγματα της μεγάλης κλάσης του. Σπάνιες φωτογραφίες και video του αγώνα ήρθαν στην επιφάνεια, όταν ξεκίνησε η αναδιοργάνωση του αθλητικού αρχείου του Σχολείου. Ο υπεύθυνος προπονητής του Platon BC και τέως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων, Χρήστος Σγουρίτσας, έστειλε κάποιες χαρακτηριστικές λήψεις στον Dirk Nowitzki, που σήμερα είναι μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της FIBA, μέσω του Γενικού Γραμματέα της FIBA και πρώην παίκτη του Πλάτωνα, Ανδρέα Ζαγκλή. Κορυφαίος και στην ανταπόκρισή του, ο Dirk Nowitzki εξέφρασε τη συγκίνησή του, στέλνοντας στον Πλάτωνα κορνιζαρισμένες κάποιες απ’ αυτές με ιδιόχειρη αφιέρωση, δείχνοντας στα παιδιά που θέλουν να του μοιάσουν, πως οι μεγάλοι παίκτες έχουν πρώτα ψυχή!

Platon BC & Florian Wanninger
Florian Wanninger & Michalis Papadopoulos