Ο Ραδιοφωνικός Όμιλος του Σχολείου μας έδωσε τη δική του πινελιά στο 7ο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό θεσμό αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας που φέρνει σε επαφή τα ραδιοφωνικά και μουσικά σχολεία Ελλάδας και Κύπρου σε συνεργασία με το European School Radio.

Οι μαθητές μας ανέδειξαν τις ραδιοφωνικές γνώσεις που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συμμετέχοντας σε βιωματικά ραδιοφωνικά εργαστήρια και σε ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές στο νησί. Αντάλλαξαν απόψεις με τις αποστολές των σχολείων σχετικά με το ραδιόφωνο και τη μουσική και γέμισαν με παιδικές φωνές και γέλια τα όμορφα σοκάκια της Ζακύνθου μαθαίνοντας για την ιστορία της μέσα από ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού. Συγκινητική στιγμή όταν στάθηκαν στο σημείο που ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε πριν από 200 χρόνια τον Εθνικό μας Ύμνο! Ο λόγος για τον λόφο του Στράνη όπου όλα τα σχολεία μαζί με τη Χορωδία Ζακύνθου “Φανερωμένη” και τη Φιλαρμονική του Δήμου τον ερμήνευσαν.

Στο βίντεο ακολουθεί το χρονικό του τριημέρου στη Ζάκυνθο. Απολαύστε τους αντάξιους εκπροσώπους του Ραδιοφωνικού Ομίλου του Σχολείου μας!