Είμαστε όλοι ίσοι- είμαστε όλοι διαφορετικοί

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα συνάντησή μας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ιωνάς, την Πέμπτη 24/2/22, στον χώρο του Σχολείου μας. Μια όμορφη συντροφιά αποτελούμενη από άτομα με αναπηρία (τύφλωση, κινητικά προβλήματα) μας επισκέφτηκε και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ´ Γυμνασίου για τη ζωή των ΑμεΑ και ειδικότερα για τον τρόπο άθλησής τους. Μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα μάθαμε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, θέσαμε το ερωτήματά μας, ανταλλάξαμε απόψεις και γνωρίσαμε κάποια από τα ειδικά όργανα άθλησης (ποδήλατα, μπάλες) που χρησιμοποιούν οι αθλητές με αναπηρία και με τα οποία διαπρέπουν σε αθλητικές διοργανώσεις.

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια μίας βιωματική δράση της Α´ Γυμνασίου στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, σε συνεργασία με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά της Α´ Γυμνασίου, την προηγούμενη εβδομάδα μυήθηκαν στην έννοια του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, εστιάζοντας στην υπηρεσία που προσέφεραν εθελοντές σε αθλητές, επισκέπτες και θεατές κατά τη διάρκεια των Παρολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Οι μαθητές μας, λοιπόν, χωρισμένοι σε δυάδες υποδύθηκαν ο ένας αθλητή χωρίς όραση και ο άλλος  εθελοντή, που τον οδηγούσε στη σωστή κατεύθυνση σε αγώνα δρόμου. Έπειτα άλλαξαν ρόλους και στο τέλος περιέγραψαν πώς ένιωσαν και στις δύο θέσεις.

Σκοπός και των δύο δράσεων είναι να γίνουν τα παιδιά μας άνθρωποι με ευαισθησία, ενσυναίσθηση και, κυρίως, με ενδιαφέρον και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ιωνάς 4
Ιωνάς 3
Ιωνάς 3
Ιωνάς 1