Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματισμού Προσανατολισμού, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, Α’ Λυκείου, και ΙΒ Diploma 1, ήρθαν σε επαφή με σπουδαίους ομιλητές από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 υποδεχθήκαμε στο θέατρο του Σχολείου μας, εκλεκτούς προσκεκλημένους από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής δραστηριότητας, σε μία γόνιμη Career Day, γεμάτη έμπνευση και κρίσιμα δεδομένα από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες, παρουσιάσεις και διάλογο με τα παιδιά που θέλησαν να εκφράσουν απορίες και προβληματισμούς.

Η κα Ζήνα Μαυροειδή, CEO e-fresh.gr, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα επιχειρηματιών “40 under 40” του Fortune Ελλάδος, μας μίλησε για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις βασικές δομές του και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Ομιλήτρια για τον Κλάδο της Ναυτιλίας και τις προοπτικές που προσφέρει, ήταν η κα Δανάη Μπεζαντάκου, CEO, Navigator Shipping Consultants & Concept Founder YES FORUM.

Τίτλος της ομιλίας του κο Σπύρου Τάσση, Δικηγόρου με εξειδίκευση LLM και μακρά ενασχόληση με τα ζητήματα του Δικαίου της Πληροφορικής των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Διαδικτύου και των Προσωπικών Δεδομένων, ήταν «Η Νομική Επιστήμη απέναντι στις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κα Ελένη Πλέσσα, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια και Υπεύθυνη στη Διαμεσολάβησης, Co Founder Resolve Mediators and PTPM Law Office μίλησε στους μαθητές/τριες για τις Νομικές Σπουδές και τις Επαγγελματικές Προοπτικές.

Τέλος, η κα Αθηνά N. Ξένου, Οικονομολόγος και Φοροτεχνικός, Partner at A&M Xenou Accounting and Tax Services, μας παρουσίασε για τη Λογιστική και τη Χρηματοοικονομική Επιστήμη.

Ομιλητές Career Day Platon School
Career Day Platon School

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές μας για την παρουσία τους στο Σχολείο μας και τα παιδιά μας που με τόσο προσοχή παρακολούθησαν και ονειρεύτηκαν το μέλλον τους!

Career Day στο Θέατρο του Σχολείου