Στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το 1991 ιδρύθηκε ο Αθλητικός μας Όμιλος και από τότε έως και σήμερα παραδίδει αδιάκοπα μαθήματα. Μαθήματα ζωής.

Στον Πλάτωνα αγαπάμε το Μπάσκετ. Αυτό που προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας από την πρώτη ημέρα είναι να ζουν για το μπάσκετ και όχι από το μπάσκετ.

Αν καταφέρουμε να τα κάνουμε να αντιληφθούν αυτή την μαγική σύνδεση που έχει το άθλημα με την πραγματική ζωή τότε έχουμε πετύχει στον βασικό μας στόχο.

Να είναι το μπάσκετ ο βοηθός τους. Αυτό που θα τα οδηγήσει στα πρώτα βήματα κοινωνικοποίησης, στις πρώτες αληθινές φιλίες, στο χτίσιμο ενός όμορφου και υγειούς σώματος, στο να γίνουν καλύτεροι μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες.

Όσο περισσότερα παιδιά λοιπόν χτυπήσουν την πορτοκαλί μπάλα στο παρκέ, ανεξάρτητα αν την χτυπήσουν άγαρμπα ή με χάρη, για μας είναι ζωή!

Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, πέρα από κάθε «λογική», όπως αυτή διαμορφώνεται και επιβάλλεται στις μέρες μας, αλλά για εμάς στον Πλάτωνα, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζονται οι ομάδες μας, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά να τηρούνται οι αρχές και οι αξίες μας. Αν γίνει αυτό έχουμε κερδίσει όλοι.

Το άθλημα είναι παιχνίδι. Και μέσα από το παιχνίδι το κάθε παιδί μαθαίνει να εξασκεί το μυαλό του, να γυμνάζει το κορμί του χωρίς να το καταπονεί άσκοπα, μαθαίνει να επικοινωνεί, να εκτονώνεται στα φυσιολογικά όρια, να διασκεδάζει με την παρουσία του σε κάθε μορφή δραστηριότητας και κυρίως να ψυχαγωγείται, να περνάει καλά.

Academy Director - Χρήστος Σγουρίτσας

Χρήστος Σγουρίτσας

Με σπουδές στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) και εξειδίκευση στην Προπονητική Καλαθοσφαίρισης, μακρόχρονη εμπειρία ως ενεργός αθλητής και περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής παιδικών, εφηβικών και ανδρικών ομάδων, ο Χρήστος Σγουρίτσας έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στις μικρές ηλικίες, με στόχο την ανάδειξη ικανών παικτών, ισόρροπα ανεπτυγμένων αθλητικά, ακαδημαϊκά και ηθικά.

Μέλος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 2016 και δημιουργός της Εθνικής Ομάδας Κ-14, έχει επίσης διατελέσει Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής ομάδας Παμπαίδων Κ-15 & Κ-14 και Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Παίδων Κ-16.

Διευθυντής και βασικός προπονητής της Ακαδημίας μπάσκετ του Πλάτωνα από τη στιγμή της ίδρυσής της, έχει οδηγήσει τις ομάδες μας όλων των ηλικιών σε σημαντικές διακρίσεις και έχει εμπνεύσει εκατοντάδες παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα, εξελίσσοντας συνεχώς τον εαυτό τους μέσα απ’ αυτό.

Platon BC

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας μας

Μάθετε περισσότερα για την Ακαδημία Μπάσκετ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Platon BC.