Με ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη σας παρουσιάζουμε τις λύσεις που σκέφτηκαν και μας προτείνουν τα παιδιά μας, στο πλαίσιο της ημερίδας Think For Good, προκειμένου να δραστηριοποιηθούμε όλοι μαζί, μαθητές δάσκαλοι και γονείς του Πλάτωνα, αλλάζοντας την πραγματικότητα πείνας και φτώχειας, για τους ανθρώπους δίπλα μας.

Τις επιλεγμένες λύσεις εμπνεύστηκαν, συζήτησαν, επεξεργάστηκαν, και τελικά υπερψήφισαν οι μαθητές των τάξεων από την Ε’ Δημοτικού έως και την Β΄ Λυκείου, αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τους Δημάρχους και εκπροσώπους των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παιανίας και Παλλήνης αλλά και εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας στις περιοχές αυτές.

Τα παιδιά έδωσαν πρωτότυπες ιδέες για πρωτοβουλίες και δράσεις, τις οποίες θα αναπτύξουμε προοδευτικά σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Διαβάστε τις προτάσεις εδώ.

Στηρίζοντας τις επιλογές των παιδιών, όπως εκφράστηκαν μέσα από το Think For Good, αφιερώνουμε τον Δεκέμβριο στη συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, που θα προσφέρουμε σε δομές των Δήμων και της Εκκλησίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε και τη δική σας στήριξη!

Από αύριο έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, μπορείτε να στέλνετε ή να φέρνετε καθημερινά στο Σχολείο τρόφιμα και φάρμακα, Λίστα με τις αντίστοιχες ανάγκες των επιμέρους φορέων. Για τη διευκόλυνσή σας, το Σχολείο θα είναι ανοιχτό τις παρακάτω ημέρες και ώρες με εκπροσώπους του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έτοιμους να παραλάβουν τις προσφορές σας.

                  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 9.30 – 13.00, 17.00 – 20.00

                  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 9.30 – 13.00

                  Γνωρίζοντας την ευαισθησία όλων σας σε κάθε ανθρωπιστικό κάλεσμα,  σας καλούμε να ακολουθήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά και σε αυτήν και σε επόμενες δράσεις, σίγουροι, ότι η Σχολική Κοινότητα του Πλάτωνα μπορεί να κάνει τη διαφορά!