Το iPad μαγεύει τους μαθητές με τη χρήση διαδραστικού περιεχομένου.

Με το iPad, οι καθηγητές των εκπαιδευτηρίων “Ο ΠΛΑΤΩΝ” δημιούργησαν μια καθηλωτική εμπειρία μάθησης για όλους τους μαθητές και με τα iBooks εμπλουτίζουν τη διδασκαλία με εκπληκτικό, διαδραστικό περιεχόμενο.

“Στο iPad, υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για τη Φυσική, οι οποίες ζωντανεύουν το μάθημα με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ως τώρα”, Μαρία Τσαγγάρη, Συντονίστρια ΜΥΡ, Φυσικός.

“Το iPad είναι η μοναδική συσκευή που μπόρεσε να υλοποιήσει το όραμά μας, για πλήρη διαδραστικότητα και οπτικοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού”, δηλώνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων “Ο ΠΛΑΤΩΝ”.

iPad 1Η ιδέα για την εισαγωγή του iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου ξεκίνησε όταν προσπάθησαν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα του Γυμνασίου στα πρότυπα του Διεθνούς Απολυτηρίου “International Baccalaureate” για τα μεσαία χρόνια.

Η ένταξη της τεχνολογίας σε αυτό το πλαίσιο μάθησης έχει σκοπό να προετοιμάσει τους μαθητές για έναν τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπο εργασίας και να τους κινητοποιήσει σε μάθηση με κάτι οικείο και ευχάριστο.

Η Ιστορία, τα Μαθηματικά, τα Νέα Ελληνικά, τα Αγγλικά και οι Φυσικές Επιστήμες μεταφέρονται στο iBooks και το μάθημα γίνεται πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή, με εμπλουτισμό του παραδοσιακού βιβλίου με οπτικοακουστικό υλικό, που ανανεώνεται συνεχώς.

Platon ipad 2Το iPad έρχεται σε αυτό το πλαίσιο να προσφέρει ένα εργαλείο πολύτιμο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς αποτελεί ένα εύκολο τεχνολογικό μέσο με μεγάλη ταχύτητα και πολλές δυνατότητες αξιοποίησης της γνώσης. Τα παιδιά έχουν μια πολύ πιο ελαφριά τσάντα, αφού όλα τα βιβλία και οι σημειώσεις βρίσκονται σε μία συσκευή, ενώ με τη φυσικότητα της οθόνης με τεχνολογία Multi-Touch και τις χιλιάδες εφαρμογές, το μάθημα γίνεται μια συναρπαστική εμπειρία. “Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την αρχή”, δηλώνει η Βάσια Παπαδοπούλου, Αν. Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων “Ο ΠΛΑΤΩΝ”.

Με την ενσωμάτωση του iPad στο σχολείο, το επόμενο βήμα για τα εκπαιδευτήρια “Ο ΠΛΑΤΩΝ” ήταν η δημιουργία και χρήση των iBooks μέσα στην αίθουσα. Οι εκπαιδευτικοί του «Πλάτωνα» ένταξαν το iPad στο πρόγραμμα των Μεσαίων Χρόνων με τη δημιουργία νέων iBooks, που οργανώνουν τη διδακτέα ύλη του Υπουργείου σε ενότητες ΙΒ, εμπλουτισμένη με διδασκαλία δεξιοτήτων, νέα παιδαγωγική μεθοδολογία και διεθνείς μαθησιακούς στόχους.

Η Λίνα Τετράδη, head of bilingual MYP και επιμελήτρια των iBooks στα Εκπαιδευτήρια “Ο ΠΛΑΤΩΝ”, εντυπωσιάστηκε με την εμπειρία για τη δημιουργία των iBooks στο σχολείο, επειδή συνεργάστηκαν καθηγητές με διαφορετικό υπόβαθρο.