Γεννηθήκαμε για να χορεύουμε!

Ο χορός, ως τέχνη ή ως καθημερινή ανθρώπινη έκφραση, επιτρέπει μέσα από την κίνηση του σώματος να αποδοθούν και να μοιραστούν συναισθήματα και ιδέες.

Στην Ακαδημία Χορού του Πλάτωνα προσφέρουμε προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με παιδαγωγικές μεθόδους που εστιάζουν στη χαρά της χορευτικής έκφρασης, επάνω σε πολύ γερές τεχνικές βάσεις.

Στόχος μας είναι, κάθε μαθητής μας να αγαπήσει τον χορό, να βιώσει την ελευθερία που του δίνει ο δημιουργικός έλεγχος του σώματός του και να μεταφέρει αυτήν την εμπειρία σε κάθε τομέα της ζωής του.

Academy Director - Μαίρη Σκαγιά

Μαίρη Σκαγιά

Η Μαίρη Σκαγιά ξεκίνησε την ενασχόληση της με το χορό από την ηλικία των 5 ετών.

Έκανε τα πρώτα βήματα ως δασκάλα χορού, δίπλα στον μεγάλο χορογράφο-χορευτή Φώτη Μεταξόπουλο και για 15 χρόνια συνεργάστηκαν μαζί στις σχολές του.

Η διδακτική της εμπειρία μετράει περισσότερα από 25 χρόνια, με πολλές συνεργασίες, όπως με τα Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”, σχολές χορού, ιδιωτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα διατηρεί τη δική της Σχολή χορού Dance Workshop, στη Ραφήνα. 

Όλο αυτό το διάστημα έχει ανεβάσει ή έχει συμμετάσχει στη δημιουργία επιτυχημένων θεατρικών  παραστάσεων.

Η Μαίρη Σκαγιά έχει μετεκπαιδευτεί στη διδασκαλία του μπαλέτου με το σύστημα της RAD (Royal Academy of Dance), καθώς και στον μοντέρνο χορό, jazz και κλακέτες με το σύστημα ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing), κατακτώντας ανώτερα διπλώματα. Από το 2008 είναι και εκπαιδεύτρια δασκάλων στα αντίστοιχα συστήματα.

Η Μουσικοκινητική Αγωγή είναι μια δημιουργική εκπαίδευση, που αξιοποιεί τη μουσική και την κίνηση για να στηρίξει την πολύπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού.

Τις ώρες της Μουσικοκινητικής Αγωγής τα παιδιά:

-Αθλούνται, διασκεδάζουν,  βελτιώνουν την σωματική τους υγεία
-Μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από την κίνηση
-Αποκτούν  νέα οπτικοακουστικά ερεθίσματα
-Ενισχύουν την μνήμη τους
-Ενισχύουν τη λεπτή τους κινητικότητα
-Καλλιεργούν την αγάπη τους για την κίνηση και τη μουσική
-Αυξάνουν  το αίσθημα της δημιουργικότητας και του αυτοσχεδιασμού
-Μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να δείχνουν υπευθυνότητα
-Διευρύνουν τη φαντασία τους
-Μαθαίνουν να λειτουργούν συλλογικά σε ομαδικές δραστηριότητες
-Αποκτούν ρυθμό και παλμό τόσο στην κίνηση όσο και στον λόγο τους
-Αποκτούν παιδεία και μουσική αντίληψη
-Μαθαίνουν την ενσυναίσθηση
-Λειτουργούν αποφασιστικά στις επιλογές και στα θέλω τους, δεξιότητα πολύτιμη στη ζωή τους

Ο μοντέρνος χορός αναπτύσσει την τεχνική, την ευλυγισία και τη μουσικότητα μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη.

Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει αξιόπιστα και εκείνους που θέλουν να κάνουν τον χορό επάγγελμα και εκείνους που θέλουν να εκφραστούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από την τέχνη του χορού.

Η εξέλιξη της κίνησης όπως υπαγορεύεται και μεταβάλλεται από τα καλλιτεχνικά και κοινωνικά trends, διδάσκεται με το σύστημα του Διεθνούς Οργανισμού ISTD, που εποπτεύει περισσότερες από 10.000 σχολές-μέλη σε όλον τον κόσμο, προάγοντας τη γνώση στον χορό, με δοκιμασμένα πρότυπα διδασκαλίας και τεχνικές.

Το μπαλέτο είναι εδώ και αιώνες μια από τις κορυφαίες μορφές τέχνης. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αποτελεί “τη βάση όλων των μορφών χορού”.

Το μπαλέτο είναι από τα πιο όμορφα είδη χορού, με μεγάλη ιστορία και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, είναι διαδεδομένο για την εκφραστικότητα, τη μαγεία και τα συναισθήματα που δημιουργεί.

Μαθαίνει τους χορευτές να έχουν πειθαρχία, αντοχή, κομψότητα, χάρη και άλλες εντυπωσιακές δεξιότητες. Το μπαλέτο μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άθλημα, γιατί χρειάζεται σκληρή προπόνηση, αφοσίωση, υπομονή και δύναμη.

Στη σχολή μας ακολουθούμε το εκπαιδευτικό σύστημα της Rοyal Academy of Dance (R.A.D.). Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στις σπουδές χορού,  με έμφαση στον κλασικό χορό. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1920 με στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο διδασκαλίας του μπαλέτου. Tο εκπαιδευτικό σύστημα της RAD  είναι σχεδιασμένο με πολλή προσοχή και φροντίδα για τα παιδιά, σεβόμενο όλα τα αναπτυξιακά επίπεδα.

Για ενήλικες

To Musical είναι είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδι και χορό. Ένας τρόπος να ειπωθεί μια ιστορία και να εκφραστεί με τη μουσική και την κίνηση. Έγινε γνωστό από τις παραστάσεις στα θέατρα του West End του Λονδίνου και του Broadway της Νεας Υόρκης .

Επιτρέπει την απόλυτη δημιουργική ελευθερία, την αξιοποίηση όλων των δυνατών εκφραστικών μέσων, την έκκληση του συναισθήματος. Στο μάθημα θα εξερευνήσουμε δυνατότητες, θα διασκεδάσουμε και θα εκφραστούμε, μέσα από musicals που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο και στο θέατρο, όπως Grease, Μάγος του Οζ, Cats, Το Φάντασμα της Όπερας, Lion King, Mama Mia και άλλα.

Ο χορός Hip Hop έχει επιρροές από παλαιότερα στιλ. Τα στιλ funk αναφέρονται σε διάφορα στιλ δρόμου. Ξεκίνησε ως ένας μοντέρνος χορός της δεκαετίας του 1960 και ήταν το θέμα πολλών τραγουδιών που κυκλοφόρησαν εκείνη την περίοδο. Από μόδα, εξελίχθηκε σε στιλ χορού. Η μουσική της εποχής ήταν η κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη του Hip Hop. Όπως η μουσική Hip Hop, έτσι και ο χορός, συνεχίζει να αλλάζει, καθώς κυκλοφορούν νέα τραγούδια και δημιουργούνται νέες κινήσεις για να τα συνοδεύουν.

Διασκεδαστική, με έντονο ρυθμό και πάντα διαφορετική, η Zumba, είναι ένα είδος γυμναστικής σε συνδυασμό με χορό, κατάλληλο για όλους. To τέλος κάθε μαθήματος η Zumba αφήνει τον ασκούμενο με ένα πλατύ χαμόγελο. Τονώνει το μυαλό και το σώμα, δυναμώνει το κέντρο σου, τελειοποιεί την στάση του σώματος.

Ο στόχος είναι να κινείσαι με τη μουσική και να διασκεδάζεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο  φυσικής κατάστασης και χορευτικής ικανότητας που έχεις. Μαθαίνοντας τις κινήσεις του χορού και κάνοντας πρακτική, με την πάροδο του χρόνου, θα αναπτύξεις, φυσικά, τις δεξιότητες συντονισμού σου.

Για ενήλικες

Όλοι οι Latin χοροί έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Κάθε χορός έχει άλλα χαρακτηριστικά, άλλο στιλ, άλλη τεχνική και άλλη έκφραση. Οι Latin χοροί είναι περισσότερο αισθησιακοί, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση και συνδυάζουν ελευθερία και πάθος.

Βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ο γρήγορος ρυθμός και η έντονη κίνηση, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος του χορευτή. Τυπικοί χοροί Latin είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάλσα, Μάμπο  και Σάμπα.

Ηλικίες

ΒABIES=3,5 ετών
PRE SCHOOL =4 ετών
PRE PRIMARY =5 ετών
PRIMARY=6 ετών
GR 1=7 ετών
GR 2=8 ετών
GR 3=9 ετών
GR 4=10+ ετών
Intermediate foundation 12+ ετών
Latin / Musical =adults
Hip hop / Zumba = kids

Τιμοκατάλογος

Pre school. 65€
Pre Primary-Primary RAD. 65€
Grade 1 – RAD. 50€
Grade 2-3 –RAD. 50
Grade 5-ISTD. 60€
GR 1-ISTD. 40€
GR 2-ISTD. 65€
GR 3-ISTD. 45€
Latin. 50€
Hip hop. 40€
Musical. 40€
Zumba. 40€
Ballet Adult. 50

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας ή καλέστε μας στο 2106611599