Από το σχολικό έτος 2010- 2011 λειτούργησε στο σχολείο μας για πρώτη φόρα ο θεσμός των Μαθητικών Ομίλων. Θεωρούμε ότι το σχολείο ως χώρος αλληλεπίδρασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών καλείται να καλύψει όχι μόνο τις γνωστικές, αλλά και τις συναισθηματικές ανάγκες τους και ότι μπορεί να συμβάλλει στην καλλιέργεια και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους. Οι Μαθητικοί Όμιλοι απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Λειτουργούν με επίβλεψη και συνεργασία εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων, μέσα στο βασικό πρόγραμμα του σχολείου. 

Μέσα στους ομίλους οι μαθητές μας, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορους επαγγελματικούς χώρους, να ασχοληθούν με αντικείμενα του ενδιαφέροντός τους, αναδεικνύοντας τις ικανότητες και τις κλίσεις τους ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν και εκφράζονται με πολλούς τρόπους.

Οι Όμιλοι που λειτουργούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά είναι οι παρακάτω:

Όμιλος Φωτογραφίας – Κυνηγοί της Στιγμής. Ο φωτογραφικός όμιλος αποτελείται από μια ομάδα μαθητών που ενδιαφέρονται τόσο να βλέπουν όσο και να τραβούν φωτογραφίες . Ο σκοπός του ομίλου είναι να καλλιεργήσουν αυτό το ενδιαφέρον τους όσο και να το αξιοποιήσουν. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να μπορέσουν να φωτογραφήσουν το σχολικό τους περιβάλλον , να μπορέσουν να αποτυπώσουν τα καλλιτεχνικά και επιμορφωτικά δρώμενα του σχολείου τους και συνδεθούν με τον δημοσιογραφικό όμιλο έτσι ώστε να συνδέσουν τον λόγο με την εικόνα τους . Τέλος θα γίνει προσπάθεια μιας παρουσίασης της ετήσιας εργασίας όλων των μαθητών.

Θεατρικός Όμιλος. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο του θεάτρου και διδάσκονται θεατρικές  τεχνικές μέσα από έργα ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων.

International Inquirers. Οι μαθητές ενημερώνονται και προβληματίζονται πάνω σε διεθνή κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται η προετοιμασία  για τη συμμετοχή τους  στο μαθητικό συνέδριο MUN, που διοργανώνει το σχολείο μας.

Αrt Attack. Μέσα στον όμιλο δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν εικαστικές επεμβάσεις σε χώρους του σχολείου, με αποτέλεσμα να «οικειοποιούνται » αισθητικά το άμεσο περιβάλλον τους με το οποίο έρχονται καθημερινά σε επαφή. Παράλληλα αναλαμβάνουν την εικαστική επιμέλεια των μεγάλων εκδηλώσεων του σχολείου.

Λέσχη Κινηματογράφου. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με  την  τέχνη  του κινηματογράφου και  αφήνονται στη μαγεία της οθόνης παρακολουθώντας επιλεγμένα έργα.

School Band (Σχολική Μπάντα). Η  ομάδα μαθητών μας προετοιμάζεται  με  μουσικά όργανα, για τη συμμετοχή της στις μαθητικές παρελάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Όμιλος Ξένων Γλωσσών. Ο όμιλος ξένων γλωσσών έχει ωε στόχο να μάθει τους μαθητές να μιλούν και να κατανοούν ιαπωνικά και ιταλικά. Η διδασκαλία γίνεται από μαθήτριες του ΙΒ diploma του σχολείου μας, που έχουν ως μητρική τους γλώσσα τα ιταλικά και τα ιαπωνικά, με την εποπτεία της καθηγήτριας κ. Σακκά.

Bollywood. Το bollywood dance είναι ο άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός, άλλοτε απαλός και νοσταλγικός χορός που βλέπουμε στις ινδικές ταινίες. Συνδυάζει στάσεις κλασσικών ινδικών χορών με κινήσεις παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχεία από jazz, hip hop και musical dance. Ta παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από τον όμιλο αυτή τη διαφορετική κουλτούρα και τη μοναδική feel-good ατμόσφαιρα που δημιουργεί και που τον έκανε τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο!

Επιστημονική Φαντασία και Super Ήρωες. Ταινίες & Kόμικς. Στον όμιλο αυτό οι μαθητές, αφού θα παρακολουθούν ταινίες επιστημονικής φαντασίες με υπερήρωες, θα γράφουν κριτική πάνω σ’ αυτές. Κατόπιν θα χωρίζονται σε ομάδες και θα φτιάχνουν κόμικς με δικά τους σενάρια, τα οποία θα σχετίζονται με υπερήρωες.

Όμιλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές μέσα από το παιχνίδι θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις δεξιότητές του. Έτσι ευκολότερα θα μπορούν να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει. Όσοι από αυτούς θέλουν θα μπορούν να κάνουν και το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, που προσφέρει το σχολείο. Μετά το τεστ θα ακολουθεί συνάντηση με τη σύμβουλο.

Όμιλος Ελληνικών Χορών. Στον όμιλο αυτό οι μαθητές θα μάθουν ελληνικούς παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.

Όμιλος Δημοσιογραφίας (Platon Prater – Ηλεκτρονική Εφημερίδα). Οι μαθητές αρθρογράφουν για το σχολείο, την Ελλάδα και τον κόσμο. Ερευνούν, μαθαίνουν και εκφράζονται μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα των Εκπαιδευτηρίων μας στο www.platonprater.gr .